h

Tentoonstelling werkende armen

11 november 2010

Tentoonstelling werkende armen


In de hal van het gemeentehuis is een tentoonstelling geopend over mensen die werken en die toch in armoede leven. Deze tentoonstelling is georganiseerd door FNV lokaal. Landelijk wordt aandacht gevraagd voor dit groeiende probleem. Sinds 1990 is het aantal werkende armen verdubbeld van 100.000 naar 200.000.

Zelfstandige armen zijn er nu zo�n 150.000. Dat betekent dat 9% van onze landgenoten leeft van minder dan het minimumloon. Oorzaken zijn de verslechtering van het sociaal stelsel, het achterblijven van het minimumloon en bijstand en het werken zonder de bescherming van een CAO. Zowel lokaal als landelijk vindt de SP dat dit probleem aangepakt moet worden. Ook in tijden van economische crisis. SP wethouder Cris Ermers ontving van FNV lokaal voorzitter Willy Hoppenbrouwers een boek over dit toenemende probleem.


van links naar rechts: Wim van Dorst, Chris Ermers en Willy Hoppenbrouwers; allen kandidaat op de SP verkiezingslijst.

De lokale politiek zal op woensdag 17 november aan de tand gevoeld worden over dit probleem in een verkiezingsdebat in Vivaldi. Wat word het sociale beleid na de verkiezingen?

De leiding van het gratis toegankelijke debat is in handen van Dorald Megens (nieuwslezer bij de NOS) en Ren� van der Lee (redacteur Brabants Dagblad). Het debat begint om 20.00 uur.

U bent hier