h

SP blijft de grootste partij

26 november 2010

SP blijft de grootste partij


De SP blijft, ondanks het verlies van 2 zetels, met 9 zetels de grootste partij in de nieuwe gemeenteraad. Ruim 6500 mensen kozen voor de SP en dat is bijna een op de vier uitgebrachte stemmen.

verkiezingsavond
In de hal van het gemeentehuis worden de uitslagen bekend gemaakt

Natuurlijk is het jammer als je 2 zetels verliest terwijl er 4 jaar hard en goed gewerkt is en veel tot stand is gebracht in Oss en de dorpen, maar het is niet anders. In Oss is de SP in vrijwel alle stemburo's verreweg de grootste partij geworden, maar de opkomst in de stad Oss was erg laag. In de dorpen scoorde de SP minder maar was de opkomst stukken hoger en dat heeft in het voordeel van bv VDG en CDA gewerkt. De landelijke populariteit van de VVD heeft ervoor gezorgd dat die partij stevig heeft gewonnen terwijl zij in Oss eigenlijk niks gepresteerd hebben.

Natuurlijk heeft de SP de winnaars, VDG en VVD woensdagavond gefeliciteerd met hun winst. Opvallend, maar vooral positief, was dat de huidige coalitie van SP, PvdA en VDG per saldo eigenlijk gelijk is gebleven en in de nieuwe raad een ruime meerderheid heeft van 21 van 37 zetels. SP-voorman Jules Iding wil gaan voor voortzetting van de coalitie. Het alternatief van VVD, CDA en VDG kan ook als je naar de cijfers kijkt, maar dan gaat er wel een ijskoude rechtse wind door Oss waaien en dat wil Iding en de SP niet.

Jules Iding gaat komende week, als lijsttrekker van de grootste partij, het initiatief nemen om ervoor te zorgen dat Oss zo snel mogelijk weer een goed en stabiel college van B&W krijgt. Om te beginnen gaat hij met alle partijen in gesprek om te horen hoe zij de uitslag duiden en om hun mening te horen over hoe een nieuw college eruit moet gaan zien.

U bent hier