h

Rutte steelt bij de armen en deelt uit bij de rijken

18 november 2010

Rutte steelt bij de armen en deelt uit bij de rijken

Het verkiezingsdebat in Vivaldi, georganiseerd door FNV lokaal trok een volle zaal. De debatleiders Renée van der Lee en Dorald Megens legden de lijsttrekkers af en toe het vuur aan de schenen. Met het opsteken van rode en groene kaarten werden de standpunten van de politieke partijen duideliijk.

FNV debat
Lijsttrekkers aan het woord

Op de stelling: "bezuinigen of niet, de gemeente moet een stevig armoedebeleid voeren", waren SP, CDA ,VDG en Trots het met elkaar eens.
De VVD koos voor wél bezuinigen op sociale voorzieningen en geld steken in een fonds voor werkgelegenheid. Waarop SP-er Jules Iding zei: Rutte steelt bij de armen en deelt uit bij de rijken. D66 vond dat je overal op moet gaan bezuinigen. Hoezo keuzes maken????

Wijers (D'66) heeft gedaan wat goed was voor het bedrijf. Hem treft geen enkele blaam. Dat was een van de uitspraken van D'66 lijsttrekker Molenkamp over MSD.

Voorlopig geen noordelijke randweg. Het rendement zal niet voldoende zijn, zei de plaatsvervangster van de blijkbaar door het CDA afgeserveerde lijsttrekker Jaspers.

De SP, die altijd gepleit heeft voor een gratis Museum Jan Cunen, kreeg deze keer bijval van de VDG en de PvdA. Trots wil het museum sluiten en de VVD wil hierop 30 % bezuinigen.

Molenkamp (D'66) is voor een gemeenschapshuis in Maren Kessel, maar in een andere kleine dorpen moeten ze verdwijnen omdat er geen geld is!!

Groen Links kiest voor een zo progressief mogelijk college. De PvdA wilde wel verder met de huidige collegepartijen SP en VDG.

FNV Debat

Als slot van het debat riep Willy Hoppenbrouwer, voorzitter van FNV lokaal , de partijen op om de voorstellen op sociaal gebied van het FNV te volgen. Hij zou de komende raadsperiode hierop nog terugkomen.

U bent hier