h

Megen kan vooruit

9 november 2010

Megen kan vooruit


Op de valreep voor de verkiezingen heeft de gemeenteraad van Oss het bestemmingsplan Megen-Zuid vastgesteld. Megen heeft er lang op moeten wachten. Tijdens het maken van het bestemmingsplan bleek de Geurwet veranderd en toen moest het van de rechter weer over. Inmiddels is trouwens het hele geurprobleem opgelost doordat het betreffende veehouderijbedrijf is gestopt.

Megen krijgt er drie mooie woonbuurten bij, ieder met een eigen karakteristieke uitstraling. De SP is blij met dit plan. Wethouder Iding heeft gezorgd dat het woningbouwprogramma goed aansluit bij de behoefte van Megen: voldoende huurwoningen, starterswoningen, woningen voor ouderen en woningen voor bouwen in eigen beheer. Alles bij elkaar is er plaats voor 72 woningen. Daarmee kan Megen een paar jaar vooruit.

Na Berghem ('t Reut en de Bergse Heihoek), Macharen (Sluisbuurt), Herpen (Wilgendaal) en Overlangel (Asboom) is Megen het vijfde dorp waar Jules Iding heeft gezorgd dat de schop de grond in kan voor de lang gekoesterde uitbreidingswens. Voor Haren en Deursen-Dennenburg bestaan inmiddels vergevorderde plannen. Alleen Ravenstein blijft nog lastig.

U bent hier