h

Limburg moet van werkgelegenheid Oss afblijven

10 augustus 2010

Limburg moet van werkgelegenheid Oss afblijven

De SP in Provinciale Staten van Limburg is verontwaardigd over de poging van het Limburgs provinciebestuur om de Life Science Campus in Oss naar Limburg te halen. De Life Science Campus moet als vervangende werkgelegenheid gaan dienen voor de 2175 mensen die mogelijk bij Organon hun baan verliezen.

“Limburg heeft meerdere malen moeten strijden voor behoud van werkgelegenheid of voor vervangende werkgelegenheid. Nu een regio in een andere provincie in de problemen komt, vindt de SP het ongelofelijk dat Limburg deze werkgelegenheid hier weg wil kapen.” Aldus SP fractievoorzitter Thijs Coppus.

De SP wil van het provinciebestuur weten of er al contacten met de provincie Noord-Brabant zijn geweest over de campus, op welke manier de provincie Limburg de campus wil binnen halen en waarom het gerechtvaardigd is om compenserende werkgelegenheid voor 2175 mensen uit de regio Oss weg te halen.

“De wereld houdt niet op bij de Limburgse provinciegrens, net zoals de morele verantwoordelijkheid van het provinciebestuur. De SP wil daarom dat de poging van de provincie Limburg om de Life Science Campus binnen te halen, wordt gestaakt.” Aldus Thijs Coppus.

Lees hier de vragen die gesteld zijn

Weblog Thijs Coppus

U bent hier