h

invaliden parkeren: motie aangenomen

24 mei 2010

invaliden parkeren: motie aangenomen

Donderdag 20 mei is een motie van de S.P.aangenomen met alleen de stem van Duurzaam Nederland tegen. De S.P. hield het volgende pleidooi:

Meneer de Voorzitter: Het gaat hier om een simpele praktische regeling, die in feite uit nood is geboren. Gehandicapten die van de ene naar de andere gemeente reizen weten namenlijk nooit waar ze aan toe zijn. In gemeente A mogen ze vrij overal gratis parkeren (voorzien van een geldige gehandicapten parkeerkaart), in gemeente B mogen ze twee uur gratis parkeren op een parkeerplaats voor gehandicapten, in gemeente C drie uur en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Na twee of drie uur, of een andere tijd, moet de gehandicapte dan weer terug naar de parkeermeter met zijn rolstoel om te betalen en ook dat is vaak niet zo eenvoudig met stoepen en paaltjes en allerlei opstakels. Met het voorstel van Mevrouw van Dijken van de P.V.D.A., gesteund door de S.P. en aangenomen door de 2e Kamer, dacht men het probleem in een klap op te lossen.

Helaas trokken rechtse partijen in de 1e Kamer onder aanvoering van C.D.A. en V.V.D., onder het mom van gemeentelijke autonomie, alles uit de kast om het wetsvoorstel te blokkeren. Diezelfde gemeentelijke autonomie die kortgeleden met de wet W.I.J.( wet investeren jongeren) en de crisis en herstelwet (waarmee grote projecten buiten provincies en gemeenten om uigevoerd kunnen worden) met het grootste gemak aan de kant werd geschoven.

Vandaar dat we nu genoodzaakt zijn om via deze motie, die in de raadscommissie zonder grootse problemen is gepasseerd, de gehandicapten te helpen.

De motie werd vervolgens ingediend met steun van P.V.D.A. en Groen Links.

Lees hier de motie.

U bent hier