h

SP naar de kernen ivm voorgenomen sluiting loketten

12 oktober 2009

SP naar de kernen ivm voorgenomen sluiting loketten


De SP gaat, nog voor de begrotingsbehandeling in november, naar de verschillende Osse kernen om met de bewoners te praten over de dreigende sluiting van de gemeenteloketten per 2010. In de plannen van B&W gaan deze loketten op termijn dicht, omdat er weinig gebruik van gemaakt wordt en omdat het duur is om ze open te houden.

Het college is van mening dat het geld beter besteed kan worden aan andere zaken die de leefbaarheid in de kernen ten goede komen. Bovendien worden de diensten aan mensen voor wie sluiting een onoverkomelijk probleem is aan huis geleverd.

Over het algemeen is de SP voor de menselijke maat en dus voor voorzieningen dicht bij de mensen. De vraag is dus wat het gemeenteloket, waar je als inwoner incidenteel gebruik van maakt, bijdraagt aan de leefbaarheid van de kernen.

Hierover, maar ook over de leefbaarheid van de kernen in het algemeen, gaat de SP met de bevolking in discussie. De eerste avond zal in Ravenstein georganiseerd worden. Datum en plaats worden binnen een paar dagen bekend gemaakt.

U bent hier