h

Aan de praat in Ravenstein

29 oktober 2009

Aan de praat in Ravenstein



Ravenstein - Woensdagavond 28 oktober waren er zo'n 25 mensen afgekomen op de bijeenkomst die de SP in Ravenstein had georganiseerd. De SP wilde van de mensen horen wat hen bezig houdt in Ravenstein. Wat gaat er goed en wat kan er beter.

Aanleiding was het plan om de gemeenteloketten in de kernen per 1 januari 2012 te sluiten. De reden om de loketten te sluiten is dat steeds minder mensen er gebruik van maken en de kosten om ze open te houden erg hoog zijn. Daarnaast bestaat al de mogelijkheid voor ouderen/zieken om hun paspoort of rijbewijs aan huis bezorgd te krijgen zodat men niet naar het Osse gemeentehuis hoeft te komen.

Nogal wat aanwezigen op de bijeenkomst in het Oude Raadhuis van Ravenstein wilden ondanks alles toch graag de loketten openhouden. Andere bezoekers hadden daar minder problemen mee en vonden andere zaken in Ravenstein veel belangrijker.

Naast het gemeenteloket werd er ook gesproken over de kwestie de Heus, de hoogte van de huren, de situatie rond het station van Ravenstein, het toerisme en het parkeren op de dijk.

De komende dagen gaat de SP opnieuw naar Ravenstein, deze keer om in een aantal straten bij mensen aan te bellen om hun mening te vragen over met name het gemeenteloket.

U bent hier