h

Zout vol BN-ers

9 september 2009

Zout vol BN-ers


Zout!Komende zondag, 13 september gaat politiek café Zout van start voor een nieuw seizoen. Het programma zit vol met spraakmakende gasten.

De hoofdgast is Wim van der Donk, de aanstaande commissaris van de koningin in Noord Brabant. Wim van der Donk is nu voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid en een van de adviseurs van premier Balkenende.

In de Kwestie gaat het VVD Tweede Kamerlid en voormalig officier van Justitie Fred Teeven in debat met de bekende advocaat Jan Hein Kuipers die o.a. Holleder tot zijn klant mag rekenen. Het debat gaat over het functioneren van de rechtspraak en de hoogte van de strafmaat in ons land.

De Themadiscussie gaat zondag over de homo-emancipatie. Deelnemers zijn Henk Krol van de Gaykrant en de osse horecaondernemer Cor Strik.

Komende zondag zijn er maarliefst drie columnisten in Zout. Naast Theo van Duren en Wouter ter Haar komt Paul Wilbers, de burgemeester van Ubbergen, naar Oss om een van zijn bijzondere columns uit te spreken.

De Zoutquiz gaat over atletiek en hardlopen in Oss. Hans Verploeg, voorzitter van
AV-Oss’78, treed in het strijdperk tegen Jasper van Wordragen van Sportevenementen Oss.

Natuurlijk is er zondag ook livemuziek en wel van een bijzondere muzikant. Het is de Amerikaanse bluestopper Ben Prestage. Prestage tourt op dit moment door Europa en het is de Zoutmakers gelukt om hem zondag naar Oss te halen.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.

Op zondag 8 november wordt Zout voor de 100e keer gehouden en dat gaat iets bijzonders worden. Toegangskaarten voor de 100e Zout zijn komende zondag voor en na Zout al te krijgen.

U bent hier