h

Kunstwerk in het Woud

13 september 2009

Kunstwerk in het Woud

Uit een enquete van de SP bleek dat veel bewoners van de Osse buurt het Woud vinden dat de leefbaarheid in de wijk achteruit gaat. Een artikel in deze krant deed de Osse Jos van den Helm voor de zomervakantie toch even schrikken. Hij vatte de koe bij de horens en geeft zijn buurtbewoners het goede voorbeeld. “Het belangrijkste in een wijk is dat mensen contact met elkaar hebben. Dan komt de rest vanzelf.”

Kunstig!

Een autowrak in de tuin gaf een wat verpauperd gezicht. Al lang had hij met zijn vrouw echter het plan om dit aan te pakken en hij besloot het eens creatief te doen. Van het wrak heeft hij een ‘postindustrieel kunstwerk’ gemaakt, zoals hij het zelf noemt. Met verlichting en veel bloemen trekt hij nu de aandacht. Ook op de antenne van zijn dak heeft hij lichtjes aangebracht. “Er lopen hier mensen voorbij en die hebben het erover. En dat is belangrijk, dat mensen met elkaar praten. Vaak is het probleem dat mensen elkaar niet kennen en geen contact hebben.”

SP raadslid Albert Arends knikt. Hij roemt de ‘metamorfose’ van Van den Helm. In de raadscommissie wil hij er op aandringen dat de leefbaarheid in de Osse wijken niet vergeten mag worden. “Niet alle aandacht moet naar dorpen of naar Lith gaan.”

Een getto wil Van den Helm Het Woud overigens absoluut niet noemen. “Het is een gemeleerde buurt met veel stromingen. Maar ik zou nergens anders meer heen willen!”

bron:Regio Oss

U bent hier