h

Starterslening ook voor bestaande woningen

27 juli 2009

Starterslening ook voor bestaande woningen


De in Oss bestaande starterslening wordt in een aantal opzichten verruimd. Wat burgemeester en wethouders betreft gaat de regeling ook voor bestaande woningen gelden, terwijl ze nu alleen van toepassing is op nieuwbouwwoningen. Daarnaast willen B. en W. dat de regeling geldt voor huizen tot een maximum van 225.000 euro, terwijl op dit moment de bovengrens 165.000 euro is. Ook wil het college dat de maximum inkomengrens voor aanvragers van de lening vervalt.

B. en W. hebben dat deze week besloten. Het voorstel wordt in de eerstvolgende vergadering van de raadscommissie WOM besproken. Die commissie zou zich toch al over het onderwerp buigen, omdat de SP in de laatste reguliere raadsvergadering een motie had ingediend om de regeling te verruimen zodat de lening ook verstrekt kan worden aan starters die een bestaande woning willen kopen.

B. en W. bleken gevoelig voor de SP-motie, mede omdat ze ook van andere kanten signalen hadden opgevangen dat de Osse starterslening te beperkt zou zijn en verruimd zou moeten worden.

U bent hier