h

Plukken mag!

25 juni 2009

Plukken mag!


Plukken mag van Sp wethouder Iding!

In het kader van het project ‘NatuurRijk Oss’ zijn enkele plukvelden ingezaaid met streekeigen bloemen. Vorig jaar had wijkpark ‘De Strepen’in de wijk Ussen de primeur. Dit jaar wordt dat veld doorgezaaid met een groter assortiment bloemen.

Het tweede plukveld wordt aangelegd op de voormalige paardenweitjes in de wijk Schadewijk, bij de Kuipers-Rietbergstraat.

plukveld

Binnen enkele weken kunnen,de eerste bloemen al verschijnen. Bij elk plukveld wordt een klein bord geplaatst met informatie over de gezaaide soorten en de diverse dieren die er in leven.

In de ‘vrije’ natuur is bloemen plukken niet toegestaan om de zeldzame planten te beschermen, maar in deze velden mag naar hartelust een veldboeket worden geplukt.

Stadsnatuur


Het is de bedoeling dat in de komende jaren in elke wijk van Oss dit soort plukvelden worden aangelegd. Dat is niet alleen een mooie invulling van het stedelijk groen, maar ook een nuttige. De plukvelden trekken veel vlinders, bijen en andere insecten aan waardoor het stedelijke groen steeds meer ‘stadsnatuur’ gaat worden en er voor iedereen veel te
zien en te beleven is. Het gevoel van ‘vroeger’, toen het nog heel gewoon was een veldboeketje mee te nemen, komt daarmee helemaal terug.

U bent hier