h

laat Starterslening ook gelden voor bestaande koopwoningen

25 juni 2009

laat Starterslening ook gelden voor bestaande koopwoningen

De zogenoemde Starterslening van de gemeente Oss moet ook worden opengesteld voor kopers van een bestaande woning. Dat vindt de fractie van de SP in de Osse raad, die in de raadsvergadering van donderdag 25 juni met een motie van die strekking komt. Tot nog toe geldt de Starterslening alleen voor mensen die een nieuwbouwwoning kopen. Lees hier de motie:

Motie “Starterslening voor bestaande woningen”

De gemeenteraad van de gemeente Oss, in vergadering bijeen op 25 juni 2009 neemt kennis van de volgende overwegingen:

  • Starters hebben het moeilijk op de woningmarkt. Koopwoningen zijn door de hoge huizenprijzen vaak onbereikbaar voor starters. In Oss is, onder voorwaarden, via de gemeente een Starterslening beschikbaar om het verschil te overbruggen tussen het maximale bedrag dat men bij een bank kan lenen en totale koopsom van het huis.
  • De Starterslening van de gemeente Oss is alleen opengesteld voor kopers van een nieuwbouwwoning maar niet voor die van een bestaande woning, terwijl bestaande woningen ook zeer geschikt kunnen zijn voor starters.
  • Starters kunnen een bijdrage leveren aan het vlottrekken van de woningmarkt omdat ze niet hoeven te vrezen voor dubbele woonlasten. Daarnaast kunnen starters een bijdrage leveren aan verjonging van oude wijken.
  • Openstelling van de Starterslening voor bestaande woningen onder gelijke of vergelijkbare voorwaarden als de huidige regeling heeft geen financiële consequenties voor de gemeente Oss.
  • Gezien bovenstaande overwegingen besluit de raad:

    Dat de Starterslening van de gemeente Oss ook moet worden opengesteld voor kopers van een bestaande woning voorzover aan gelijke of vergelijkbare voorwaarden wordt voldaan.

    U bent hier