h

Geluidsnota gemeente Oss

30 juni 2009

Geluidsnota gemeente Oss


Adrie GeertsDe gemeente Oss gaat meer aandacht besteden aan geluidsoverlast in de leefomgeving. Daarvoor wordt een geluidsnota opgesteld. Op 3 juni werd de gemeenteraadscommissie WOM om commentaar gevraagd. De SP vindt het een prima initiatief maar had toch ook wel wat commentaar. Volgens Adrie Geerts is het verhaal teveel vanuit de planologie geredeneerd en te weinig vanuit de mensen. 'Breng in beeld waar mensen last hebben en geef vervolgens aan wat je er aan gaat doen'.

Geerts vroeg speciaal aandacht voor woonwijken met een hoge geluidsdruk zoals de Schadewijk. Hij bestreed dat je deze wijk anders moet behandelen dan bijvoorbeeld Ussen of Noordwest. Adrie vroeg ook aandacht voor de geluidsdruk in de kleine kernen zoals Husseling. Daar is de geluidsruk nu nog niet in kaart gebracht. En als je dat niet doet gebeurt er ook niets.

De gemeente neemt het commentaar mee en gaat het plan verder uitwerken. De SP zal er op toezien dat straks voldoende aandacht wordt besteed aan bewoners die last hebben van geluidsoverlast door bijv. treinen of wegverkeer. Daarbij hoeft het overigens niet alleen te gaan om dure maatregelen als geluidswallen en woningisolatie. De SP riep de wethouder op om ook te kijken naar maatregelen als het verleggen van verkeersstromen en het aankaarten van problemen bij bedrijven en bij Rijkswaterstaat en Prorail.

U bent hier