h

Fietsenstalling bij Titus Brandsmalyceum.

19 april 2009

Fietsenstalling bij Titus Brandsmalyceum.


Eindelijk is het dan zover.Op herhaaldelijk verzoek van o.a.SP raadslid Albert Arends gaat de gemeente een proef uitvoeren met een bewaakte fietsenstalling bij het Titus Brandsmalyceum.

De stalling van de school wordt opengesteld voor het publiek op zaterdagen en tijdens koopavonden. De proef gaat lopen van 1 mei tot 27 september. Het TBL ligt dicht bij het winkelgebied en heeft een relatief grote, overdekte fietsenstalling. Volgens de gemeente is er in het centrum steeds meer vraag naar plaatsen waar mensen hun fiets onder toezicht kunnen neerzetten. Het beheer van de stalling wordt uitgevoerd door medewerkers van de IBN-groep.

Het slagen van de proef is afhankelijk van de mate van het gebruik en van de hinder die het oplevert voor de school. Albert Arends:” 'Als de gemeente Oss zich wil profileren als fietsvriendelijk, dient ze ook te zorgen voor voldoende mogelijkheden om de fiets veilig en het liefst bewaakt te stallen. Gezien het beleid dat men wil voeren om wild geparkeerde fietsen te verwijderen, is het in gebruik nemen van de stalling van het TBL een welkome aanvulling".

U bent hier