h

Discussie over aandelen Essent in Zout

6 maart 2009

Discussie over aandelen Essent in Zout


Zout!In het politiek café Zout van zondag 8 maart staat het al dan niet verkopen van de aandelen Essent centraal. De provincie Noord Brabant is een grote aandeelhouder en speelt een belangrijke rol. De fractievoorzitter van de SP in Provinciale Staten, Nico Heijmans en de fractievoorzitter van de VVD, Mieke Geeraedts kruisen zondagmiddag de degens.

In de themadiscussie gaat het over de gevolgen van de crisis voor Oss en hoe daarmee verstandig om te gaan. Peter Swinkels van de Rabobank-Oss en wethouder Jules Iding gaan in debat met elkaar.

Hoofdgast is professor Pleij . Pleij doceert middeleeuwse literatuur maar is vooral bekend van zijn spraakmakende Tv-optredens over de zoektocht van Nederlanders naar hun culturele identiteit. Zijn favoriete onderwerpen zijn o.a. het poldermodel, Oranjegevoel, het landschap maar zoiets als carnaval. .

Columns worden uitgesproken door Wouter ter Haar en Theo van Duren en de zoutquiz ontbreekt natuurlijk ook niet.

Er is live muziek van zanger/gitarist Jan Kanis. Kanis is een muzikant met een roemrucht verleden en heeft onlangs een Nederlandstalige CD gemaakt. Kanis zal worden begeleid door de osse C-Jays.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.

Politiek cafe Zout

U bent hier