h

wethouder op kameel?

4 februari 2009

wethouder op kameel?


Mari-Anne MarijnissenBij de opening van de nieuwe route op de kinderboerderij 'De Elzenhoek' wil PvdA wethouder Hoeksema zich op een kameel rond laten rijden. Raadslid Mari-Anne Marijnissen adviseert de wethouder: "Laat de kameel staan en neem een hollands dier".

Onlangs heeft de commissie Maatschappelijke Participatie uitgebreid gesproken over de nieuwe dierenwelzijnsnota. Naast enkele vragen en opmerkingen heeft raadslid M. Marijnissen wethouder Hoeksema geprezen voor het feit dat er nu eindelijk iets over dierenwelzijn op papier staat en er beleid komt waar de gemeente naar kan handelen. Een van haar opmerkingen was, dat ze het onderwerp "gebruik van dieren bij evenementen", mistte. En ze voegde toe dat het gebruik van b.v. kamelen, die in veel te kleine trailers worden vervoerd en een hele dag het gedoe van kinderen en volwassenen moeten ondergaan, niet meer van deze tijd en dieronvriendelijk is.

Marijnissen:" Wat schetst mijn verbazing: wethouder dierenwelzijn is van plan om zich op een kameel door de kinderboerderij te laten rijden. Hij moet, met zijn voorbeeldfunctie, op een paard, pony, ezel of ander boerderijdier klimmen. Van mij part loopt hij achter een verkleed konijn aan, maar niet op een kameel. Ik zou de wethouder dan ook willen vragen hiervan af te zien."aldus Mari-Anne Marijnissen

U bent hier