h

Jan Marijnissen wint Machiavelliprijs

8 januari 2009

Jan Marijnissen wint Machiavelliprijs


Jan MarijnissenJan Marijnissen krijgt de Machiavelliprijs 2008. Hij ontvangt de prijs voor de manier waarop hij "jarenlang op authentieke wijze de standpunten van zijn partij'' in de Tweede Kamer heeft verwoord. Dat heeft de Stichting Machiavelli bekendgemaakt. De prijs voor goede communicatie wordt eind januari uitgereikt door Marja Wagenaar, voorzitter van de stichting. De organisatie roemt Marijnissen om zijn ,,authenticiteit''.

Door problemen met zijn gezondheid trad Jan vorig jaar terug als fractievoorzitter van de SP. Op dit moment is hij gewoon Tweede Kamerlid. Eerdere winnaars van de Machiavelliprijs zijn onder anderen politicus Neelie Kroes, columnist Jan Blokker, Pieter van Vollenhoven, burgemeester Gerd Leers van Maastricht en oud-burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam.

De SP afdeling Oss is erg trots en feliciteert Jan dan ook met deze veelbetekenende prijs.

U bent hier