h

Demonstratie voor Gaza verloopt vredig

18 januari 2009

Demonstratie voor Gaza verloopt vredig

De demonstratie in Oss tegen het geweld in de Gazastrook is zaterdagochtend rustig verlopen. Jong en oud, veelal van Turkse komaf, trokken met spandoeken en demonstratieborden en leuzen roepend door de Osse binnenstad. De politie begeleidde de demonstranten, maar hoefde tijdens de tocht nergens in te grijpen.

protest tegen geweld

De organisatoren van de vreedzame demonstratie schatten het aantal deelnemers op zo’n tweeduizend man. De demonstranten verzamelden zich eerst in het Jan Cunen Park.
Van de politiek was alleen de SP vertegenwoordigd.

Applaus en duimen voor betogers

”Free Palestina!” Deze kreet kljnkt niet alleen uit volwassen monden, maar ook uit vele tientallen kinderkelen. Er wordt gezwaaid met Turkse en Palestijnse vlaggen. De borden en spandoeken zijn vooral in het Engels en Nederlands, een enkel Arabisch bord daargelaten. ’I love Harry van Bommel’ is een van de meer opvallende borden, verwijzend naar de steun van de SP’er voor de Palestijnse zaak.Een oudere vrouw staat aan de Vierhoeksingel in haar voortuin. Ze heeft haar stofzuiger even aan de kant gelegd en klapt voor en duimt naar de demonstranten. Op de vraag waarom ze dat doet, zegt ze: ”Omdat ik het helemaal met hen eens ben. Het geweld in Gaza is toch gewoon buitensporig?

U bent hier