h

TOP Oss Forever!

6 november 2008

TOP Oss Forever!

Open brief.
TOP OSS
Wie kan mij 3 argumenten geven waarom Top Oss anders zou moeten gaan heten of in zwart wit zou moeten gaan spelen? Twee argumenten dan? Een misschien…??

Ik kan ze zelf niet bedenken, maar ik geef toe, ik heb er ook niet veel moeite voor gedaan. Waarom energie en geld steken, in het bedenken van een andere naam of kleur voor een club, opgericht in 1928 door o.a. mijn vader en oom, en waar ik zelf jarenlang gevoetbald heb?

Volgens Johan Derksen voegt Top Oss niets toe aan het betaald voetbal in Nederland. Dat is misschien waar, maar het voegt wel iets toe aan Oss. Niet tot elke prijs trouwens en dit besef ik me als raadslid wel degelijk.

Maar dat heeft weer niets te maken met een andere naam of kleur. Het bestuur van TopOss, waarvan dhr. Zwanenburg voorzitter is, vindt het blijkbaar wel noodzakelijk dat de club een andere naam moet krijgen en in een andere kleur moet gaan spelen.

Bert Zwanenburg en Johan Derksen komen niet uit Oss en wonen ook niet in Oss. Zwanenburg is bij Dordrecht bestuurslid geweest en toen het daar allemaal niet zo goed lukte, is hij maar bestuurslid bij TopOss geworden.
Was het Helmond of Eindhoven geworden, was het hem misschien om het even geweest. Had hij zich overigens niet druk hoeven maken over een andere naam, maar zich met belangrijke zaken bezig kunnen houden.

TOP Oss StadionWaarom heeft hij trouwens zijn eigen naam niet veranderd in Zwanenberg, slechts een kleine geste naar Oss toe, maar maakt hij zich wel druk om een andere naam voor TopOss? Hij noemt daarvoor twee argumenten.

TopOss krijgt minder t.v gelden, want TopOss heeft een slechte naam….!!??
Nu raakt hij toch een gevoelige snaar. Over een slechte naam ( van Oss) kwam indertijd burgemeester Eppo van Veldhuizen al in het geweer, toen een school t.v. uitzending het had over “ Oss daar zitten de messen los”. Maar Van Veldhuizen heeft niet een seconde overwogen om Oss een andere naam te geven. Hij heeft ook niemand in Oss gevraagd om een andere naam te verzinnen, en zo noemen wij onszelf nog steeds Ossenaren.

Het tweede argument steekt het eerste in kleinzieligheid zelfs nog naar de kroon.
Een jeugdleider van Berghem Sport raakt in de war wanneer een van zijn spelertjes als talent naar TopOss vertrekt. Hij zou zich afvragen waarom dat nodig is, want TopOss is toch ook maar een amateurclubje net als Berhem Sport?
Inderdaad, dhr Zwanenburg komt niet uit Oss en ook niet uit Berghem, Lith , Geffen of Heesch, want daar weet iedereen het verschil tussen TopOss en de amateurs van sv TOP. De kans dat een jeugdleider uit Oude Pekela of Schagen dat niet precies weet is wel wat waarschijnlijker, maar om daar nou een andere naam voor te gaan bedenken?

En heus waar, dat zijn de enige argumenten die de voorzitter, een persoon die een visie moet uitstralen , die TopOss op de kaart moet zetten, en die bovenal de club financieel en sportief gezond moet maken, kan bedenken.

TopOss is geen Ajax, geen PSV en ook nog geen Feyenoord , maar het heeft wel sinds 1928 , al tachtig jaar! , haar wortels in het amateur- en betaald voetbal. Het is niet voor niets dat Guus Hiddink en met hem vele anderen voetbalgrootheden zeggen : “De Club is de Club, maar bestuursleden, trainers en spelers zijn slechts passanten .”

Bestuur van TOP Oss, stop derhalve deze onzinnige en overbodige activiteit en richt u zich op zaken die er werkelijk toe doen! U begaat een historische vergissing en de supporter met zijn tattoo kan dan ook weer rustig gaan slapen.

Henk van Schijndel, oud-voetballer van TOP en SP raadslid

Zie ook:

U bent hier