h

Schrijfster Marjan Berk in Zout

11 september 2008

Schrijfster Marjan Berk in Zout

Schrijfster Marjan Berk is aanstaande zondag 14 september de hoofdgast in de eerste editie van politiek café Zout van het nieuwe seizoen.

Deze veelzijdige schrijfster en actrice kan er met haar 76 levensjaren maar geen genoeg van krijgen. Ze schreef radio- en tv-series, kindermusicals en meer dan twintig boeken. Ze is onder andere bekend van cabaret Lurelei, de tv-series Oebele en Vrouwenvleugel, en column in Margriet en Algemeen Dagblad.

In de Kwestie staat de toekomst van kernenergie centraal. Er gaan steeds meer stemmen op in de politiek en wetenschap dat kernenergie op de middellange termijn toekomst heeft in de strijd tegen de CO2 uitstoot. Het CDA vindt kernenergie onvermijdelijk. De SP schuwt de discussie over de toekomst van kernenergie niet. SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen gaat in debat met een vertegenwoordiger van WISE, een kritisch milieunetwerk ten aanzien van kernenergie.

Voor de Themadiscussie komen oud burgemeester Wim Dijkstra en oud gemeentesecretaris Ans Rietstra op herhaling naar Oss. Wim Dijkstra is tegenwoordig waarnemend burgemeester in Vlissingen en Ans Rietstra is de hoogste baas van de politie in Noord Holland-Noord. Hoe blikken zij terug op Oss en wat hebben zij ondertussen meegemaakt in bestuurlijk Nederland?

In de Zoutquiz worden twee regelmatige bezoekers van Zout getest op hun kennis over politiek café Zout.

De columns worden uitgesproken door Wouter ter Haar, chef redacteur van het Brabants Dagblad en milieubestrijder Theo van Duren.

Natuurlijk is er livemuziek in Zout. Deze keer komt het gitaarduo Dos Guitaras, twee jonge jongens die akoestisch gitaar spelen, Spaans, zuid Amerikaans en dat in een eigen jasje.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.

U bent hier