h

Oss zorgt goed voor haar kernen

27 september 2008

Oss zorgt goed voor haar kernen

9,3 miljoen in Schatkist Megen.

Het college heeft informeel ’ja’ gezegd tegen het bod van wooncorporatie Mooiland Maasland voor de renovatie van gemeenschapshuis Acropolis en de verplaatsing van basisschool Klim Op – mét een gymzaal – naar de Walstraat. Kosten: 9,3 miljoen euro.

De nadruk ligt op Acropolis, dat van binnen en van buiten volledig onder handen wordt genomen. Naast welzijns- en verenigingsactiviteiten vestigt de wooncorporatie er ook vier appartementen in. Op de plek van de huidige gymzaal komen een bakkerij, een streekwinkel en het Toeristisch Informatiepunt Megen (TIM). Ook komt het café straks op de begane grond.

De totale verbouwing gaat 4,7 miljoen kosten. Het weghalen van de gymzaal heeft als consequentie, dat er een nieuwe locatie voor de zaal moet worden gevonden. Mooiland Maasland denkt de oplossing te hebben gevonden in de verplaatsing van zowel de gymzaal als de basisschool en de kinderopvang naar een locatie aan de Walstraat in het oostelijk deel van Megen. De school wordt omgevormd tot een horizonschool. Dit plan staat op de balans voor circa 4,5 miljoen.

De heer Meij van Zorg Goed Brabant, de beheerder van verzorgingshuis de Maashorst aan de Kerkstraat in Megen, zei dat een deel van het gebouw wordt gesloopt. 29 zorgkamers maken plaats voor 20 zorgappartementen in vier bouwlagen. Een investering die Zorg Goed Brabant 5,5 miljoen euro gaat kosten. De nieuwbouw staat gepland voor de periode 2010-2012. Over de grondprijs moet nog wel gesproken worden met de gemeente Oss, maar Meijs verwacht daar wel uit te komen.

De gemeenteraad stelt in november de nieuwe geurcirkels vast zodat er in Megen geen bouwbeletsels Niet alleen de raad, maar ook het college moet nog formeel een besluit nemen.

Bij de behandeling van de begroting voor 2009 in de gemeenteraad wordt voorgesteld om geld vrij te maken voor de verbouwing van Acropolis en de uitplaatsing van de gymzaal. In de begroting van het jaar daarop wordt het geld voor de bouw van een Horizonschool gereserveerd.

U bent hier