h

Metamorfose V&D

8 september 2008

Metamorfose V&D

Gaat het nu echt gebeuren? Gaat de schoenendoos van V&D echt uit het Osse stadsbeeld verdwijnen? Je kunt het haast niet geloven.
Als je het de Ossenaren vraagt had, dat al tientallen jaren geleden moeten gebeuren.

lelijke schoenendoos

De ontwikkeling van het Osse centrum staat boven aan de prioriteitenlijst van het gemeentebestuur. Onder verantwoordelijkheid van wethouder Jules Iding, worden op dit moment de toekomstmogelijkheden van het Osse centrum in beeld gebracht.

Steden krijgen met de schaalvergroting van allerlei voorzieningen een steeds belangrijkere regionale functie. Dat vraagt om de versterking van detailhandel, dienstverlening, horeca, cultuur, evenementen en wonen. Maar het vraagt zeker ook om versterking van de ruimtelijke indeling, architectuur en openbare ruimte.

Het moet vooral ook mooi worden. Er zijn zes bijzondere aandachtsgebieden, waaronder de omgeving V&D, Walplein en het TBL-sportveld. De eigenaar van het V&D-gebouw is enthousiast. Dat is belangrijk, want zonder de medewerking van ondernemers wordt het niets. Laten we hopen dat het tij meezit en er over een paar jaar niet meer geklaagd kan worden over dit lelijkste gebouw van Oss.

U bent hier