h

In memoriam Henk de Bruijn

12 mei 2008

In memoriam Henk de Bruijn

Henk de Bruijn


Voor mij is het niet erg meer.

Daarvoor is het verleden.

Wel voor jullie die ik achterliet.

Vaarwel en wees tevreden.

Die weinige wijze woorden tekenen het afscheid van Henk de Bruijn. De rijzige man met onafscheidelijke hoed. De man die zich als een vis voelde in de Osse samenleving, die talloze initiatieven nam en mensen inspireerde.

Wij kennen hem vooral als een van de initiatoren van politiek café Zout. Hij was daar jaren de vaste columnist, die op geheel eigen wijze zijn licht liet schijnen op gebeurtenissen in Oss. Met veel humor, maar ook ernst. Zijn gezondheid dwong hem afscheid te nemen van Zout. Zijn wens was om eens weer terug te keren. Maar met lede ogen moesten wij aanzien hoe zijn ziekte hem steeds verder sloopte. Kort geleden bij de uitreiking van een koninklijke onderscheiding in het Radboudziekenhuis in Nijmegen mocht ik hem namens het Zoutteam de felbegeerde zoutstrooibus overhandigen. Een laatste gebaar van waardering en dankbaarheid voor onze vriendschap met Henk.

Jules Iding

U bent hier