h

SP college scoort goed

22 april 2008

SP college scoort goed

Al zo’n 10 jaar wordt Oss bestuurd door een SP college. Wat vriend of vijand hiervan ook moge vinden, het gaat goed met Oss.

De leefbaarheid in de gemeente Oss is goed. Dat mag althans geconcludeerd worden uit de Atlas voor gemeenten, die donderdag openbaar is gemaakt. Hierin worden de vijftig grootste gemeenten van Nederland, Oss staat met 76.652 inwoners op de 39ste plek, op meer dan veertig punten met elkaar vergeleken.

De leefbaarheid in Oss ligt ver boven het gemiddelde van alle 50 gemeenten samen. Ook de werkgelegenheid ligt boven het gemiddelde. Verder zitten in verhouding weinig Ossenaren in de bijstand en is er weinig armoede vergeleken met de overige steden.

Iets meer dan 20 procent van de Ossenaren voelt zich onveilig en dat getal is eveneens een stuk minder dan het gemiddelde. In bijvoorbeeld koploper Rotterdam voelt liefst 45 procent van de inwoners zich onveilig.

Opvallend is ook dat het aantal rijksmonumenten en musea in Oss tamelijk ver ónder het gemiddelde ligt.

De Atlas voor gemeenten wordt als naslagwerk veel gebruikt door ambtenaren, journalisten, burgers en bedrijven.

U bent hier