h

‘Nieuwe ledenavond’ succes!

7 april 2008

‘Nieuwe ledenavond’ succes!

De SP is de snelst groeiende partij van Nederland. Ook binnen onze SP-afdeling Oss merken we dat! Dit jaar meldden zich 53 nieuwe leden aan. En daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Op dinsdagavond 1 april organiseerden we daarom speciaal voor hen een informatieve, maar vooral ook gezellige kennismakingsavond.

Nieuwe leden avond

Nieuwe en oude leden maakten kennis met elkaar op het SP kantoor aan de Linkensweg in Oss. Wethouder Jules Iding vertelde wat over de geschiedenis van de SP, hoe de partij is opgebouwd en waartoe de talloze SP-acties hebben geleid in de gemeente Oss.

Vrijwilligers!

In totaal telt de SP-afdeling Oss nu 1330 leden. “Dat is meer dan alle andere partijen in Oss bij elkaar”, stelde SP fractievoorzitter Paul Peters trots vast. Ongeveer 150 leden zijn op de een of andere manier actief voor de partij. Sommigen brengen bijvoorbeeld de Tribune rond of helpen bij het houden van enquêtes in de stad. Anderen schrijven stukjes voor de website of helpen mee met het organiseren van ledenactiviteiten. “Alles mag, niets moet”, maakte Paul Peters de nieuwe leden duidelijk. “Er is altijd plaats voor vrijwilligers die zich willen inzetten voor de SP-afdeling Oss.”

Borrel en hapje!

Lilian Marijnissen gaf de nieuwe leden informatie over de mogelijkheden voor scholing bij de SP. Hoe moet je opinie artikel schrijven? Wat zijn de basisideeën van de partij, hoe word je gemeenteraadslid? Het hele jaar door organiseert de SP scholingen voor leden. Iedereen met interesse hiervoor is welkom. De nieuwe ledenavond werd uiteindelijk afgesloten met een gezellige borrel en een lekker hapje. Er werd nog tot in de late uurtjes nagekletst.

U bent hier