h

Werken aan gezondheid

13 maart 2008

Werken aan gezondheid

Gezondheidsbeleid Oss 2008–2011:

Afgelopen raadscommissie Maatschappelijke Participatie werd de nota gezondheidsbeleid 2008-2011 besproken.De nota is niet alleen tot stand gekomen in overleg met de raadscommissie maar ook SCPO Stichting Cliënten Platform Oss is hierbij betrokken geweest: deze cliëntparticipatie juicht de SP toe!

De problemen liggen in Oss vooral op het vlak van: eenzaamheid onder volwassenen (40%) en 65 + (50%), overgewicht onder volwassenen (50%) en toenemend alcoholgebruik onder jongeren van 12-17 jaar. Hier zijn dan ook duidelijke keuzes voor gemaakt. Veel

projecten zijn en worden opgestart om deze problematiek het hoofd te bieden.

Eenzaamheid onder ouderen

Het advies van de SP fractie om in het dit jaar te starten onderzoek naar eenzaamheid vooral ook de oudere bewoners van de verpleeg-en verzorgingshuizen te betrekken, werd door de wethouder een heel goede suggestie genoemd.

De valkuil is er om te denken dat dit probleem minder zal spelen bij de ouderen die in deze huizen wonen. Het blijkt echter dat met het stijgen van de leeftijd van de bewoners van deze huizen ook de problematiek rondom sociaal isolement, eenzaamheid en depressie hier enorm toenemen. De wethouder nam de suggestie dan ook in dank over.

Tiny Manders

U bent hier