h

Bestemmingsplan Zuid

15 maart 2008

Bestemmingsplan Zuid

De gemeente is de afgelopen maanden druk bezig geweest de uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan Zuid op te stellen. Het gaat o.a. om de wijken Kortfoort en Oss-Zuid. De huidige voorschriften dateren soms nog van de jaren zestig en zijn hard aan vernieuwing toe. Vooral om te voorkomen dat er ontwikkelingen komen waardoor de verkeers- en parkeeroverlast nog meer toeneemt.

De SP is blij dat de gemeente de bewoners intensief bij het opstellen van de uitgangspunten betrokken heeft. Mede daardoor kan de SP volmondig instemmen met de gemaakte keuzes: accent op wonen, karakteristieke wijken en straten behouden, zoveel mogelijk voorkomen dat nieuwe ontwikkelingen leiden tot verkeersoverlast of parkeerproblemen.

Op verzoek van de SP is daar aandacht voor extra speelgelegenheid aan toegevoegd op plaatsen waar dat nodig is. Dat betekent niet dat daar op korte termijn aan kan worden voldaan, want eerst moet er ruimte komen. Maar áls er ruimte komt, dan moet extra speelgelegenheid ook in de afwegingen worden meegenomen.

U bent hier