h

Zelfportret SP raadslid: Loet Wolff

22 februari 2008

Zelfportret SP raadslid: Loet Wolff

Loet Wolff
De raad is het hoogste orgaan van de gemeente en neemt alle belangrijke beslissingen, onder andere op het gebied van beleid en financiën. In de Osse raad zijn zeven politieke partijen vertegenwoordigd. De komende weken stellen alle SP raadsleden zichzelf voor.

De mens achter het raadslid.

Loet Wolff (Zwolle 1957) fractielid SP

Waarom bent je de politiek in gegaan?
Ik ben in de politiek gegaan omdat ik als overtuigd lid van de SP ook werkelijk wilde helpen om Oss mooier, beter en socialer te maken.

Wie zijn je (politieke) helden?
Een internationale politieke held, hij is al vaker genoemd, is Nelson Mandela en zijn strijd tegen de apartheid. Dit heeft veel betekend in de wereld. Landelijk vind ik Jan Marijnissen een echte politieke held. Hij is nog een van de weinige grote politieke leiders. Onder zijn leiding is de SP een politieke partij van betekenis geworden.

Waar droom je van?
Van een betere wereld met gelijke rechten en kansen voor iedereen, maar dat is nog ver weg. Belangrijk is dat de politieke wil hiervoor aanwezig is, maar daar ontbreekt het helaas nog vaak aan. Voorlopig blijven het nog dromen.

Waar lig je ’s nachts wakker van?
Ik lig ’s nachts meestal diep te slapen. Wakker liggen doe ik niet zo vaak, alleen als iets me diep raakt wil ik wel eens slecht slapen.

Als je iets aan uzelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
Iets minder slordig zou wel prettig zijn. Een aantal kilo’s er af mag ook wel.

Waar word je gelukkig van?
Van de kleine dingen: lekker kamperen met mijn gezin, een goed boek lezen, een stuk fietsen of wandelen is vaak al genoeg.

Aan wie of wat ergert u zich?
Ik erger me mateloos aan een type als Wilders die hele groepen mensen uit de samenleving ongegeneerd beledigt en hier politieke winst uit wil behalen. Ik vind dat walgelijk.

Mooiste moment in je leven?
Ik heb vele mooie momenten samen met Diana beleefd. De geboorten van onze kinderen waren prachtige momenten. Maar ook het zien opgroeien van de kinderen gaf vele mooie momenten.

Meest onderschatte politicus?
De meest onderschatte politicus uit de lokale politiek vind ik Henk van Gerven. Ik heb van zeer dichtbij de drive van Henk meegemaakt; dat heb ik bij anderen nog niet gezien. Gelukkig is Henk goed terecht gekomen. Wat goed is komt toch weer boven drijven.

Meest overschatte politicus?
De meest overschatte politici vind ik hen die zich ten koste van anderen willen profileren, zoals Geert Wilders. Ik vind dat een politicus onwaardig.

Van wie heb je het meest geleerd?
Van mijn ouders, omgeving, vrienden en uiteraard op school. Maar ik leer nog dagelijks thuis, op mijn werk en zelfs in de politiek. Maar van wie ik nu het meest geleerd heb, ik zou het echt niet weten. Misschien wel van mijn eigen fouten.

Wat zijn je ambities?
Mijn politieke ambities zijn een krachtige SP, zowel lokaal als landelijk. Dat is de beste garantie voor een sociale en rechtvaardige samenleving.

Hoe zie je Oss aan het eind van deze raadsperiode (=2010)?
Aan het eind van deze raadsperiode is het coalitieprogramma uitgevoerd en is er onder meer op het gebied van sociale zaken, wonen, integratie, cultuur, onderwijs, verkeer en duurzaamheid veel gebeurd in Oss waar we trots op kunnen zijn.

U bent hier