h

Zelfportret SP raadslid: Jan Zoll

3 februari 2008

Zelfportret SP raadslid: Jan Zoll

Jan Zoll
De raad is het hoogste orgaan van de gemeente en neemt alle belangrijke beslissingen, onder andere op het gebied van beleid en financiën. In de Osse raad zijn zeven politieke partijen vertegenwoordigd. De komende weken stellen alle SP raadsleden zichzelf voor.

De mens achter het raadslid.

Jan Zoll (Schiedam, 1956) fractielid SP

Waarom bent je de politiek in gegaan?
Politiek speelde al vroeg een rol. Thuis was er veel discussie. In 1975 kwam ik in Oss wonen. Ik ben toen al vrij snel lid geworden van de SP vanwege de standpunten en de praktische aanpak van deze partij.

Wie zijn jouw (politieke) helden?
Ik heb niets met helden, maar als ik mensen moet aanwijzen waar ik veel respect voor heb dan zijn het degenen die zich, vaak achter de schermen, belangeloos inzetten voor de maatschappij. De SP is groot geworden door de inzet van deze mensen.

Waar droom je van?
’s Nachts droom ik de gekste dingen, maar niets bijzonders om daar overdag nog mee bezig te zijn.

Waar lig je ’s nacht van wakker?
Ik lig niet vaak wakker, de nachten zijn al kort genoeg.

Als u iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
Je bent zoals je bent en dat is voor iedereen verschillend. Dat maakt de samenleving nu juist zo aardig.

Waar word je gelukkig van?
Ik voel mij prettig met alledaagse zaken: de mensen om mij heen maar af en toe ook even alleen zijn, een goed boek, muziek.

Aan wie of wat ergert u zich?
Ik stoor me aan mensen die voortdurend toneel lopen te spelen.

Mooiste moment in je leven?
Er zijn verschillende mooie momenten geweest die mij ook zeer dierbaar zijn. Ik houd deze herinneringen graag voor mijzelf.

Meest onderschatte politicus?
Zonder twijfel onze oud SP wethouder Henk van Gerven. Hij heeft zich altijd vol ingezet voor het sociaal beleid in Oss. Ik hoop dat hij in Den Haag ook een rol van betekenis gaat spelen.

Meest overschatte politicus?
Dat zijn vrijwel alle politici maar een paar recente uitschieters zijn toch wel Pim Fortuyn, Geert Wilders en Rita Verdonk.

Van wie heb je het meest geleerd?
Mensen worden voor een belangrijk deel gevormd wanneer ze jong zijn. Dan leer je het meest van de mensen om je heen, ouders, vrienden, leraren. Dat was bij mij niet anders maar ik leer nog altijd nieuwe dingen.

Wat zijn je ambities?
Ik hoop dat de SP groter wordt zodat wij er aan bij kunnen dragen dat Nederland menselijker en socialer wordt.

Hoe ziet u Oss aan het eind van deze raadsperiode (=2010)?
Er wordt door dit college hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Oss in 2010 een bruisende sociale gemeente is waarin het goed wonen, werken en recreëren is.

U bent hier