h

ZOUT

14 november 2007

ZOUT

Jan-Hein Kuijpers, advocaat van Willem Holleeder, heeft al van kleinsaf een sterk gevoel voor eerlijkheid gehad. Hij kon toen echter niet bevroeden ooit een van 's lands bekendste advocaten te worden. Maar in die hoedanigheid zat hij zondagmiddag wel achter de stamtafel van Politiek Café Zout in de Groene Engel in Oss.

Jan-Hein Kuijpers

Als advocaat van Holleeder werd Kuijpers dit voorjaar overspoeld door de media.

Bewust heeft hij de boot zoveel mogelijk afgehouden, in de hoop dat de hype over zou gaan. Nu weet hij wel beter. "Iedereen wil weten wie ik ben, maar het gaat niet om mij." Jan-Hein Kuijpers, opgegroeid in Oss, zit op zijn gemak aan tafel en neemt er de tijd voor. Met een biertje binnen handbereik beantwoordt hij de vragen van vader en zoon Steenbakkers. Regelmatig krijgt hij de lachers op zijn hand.

Het proces van Willem Holleeder staat inmiddels bekend als het proces van de eeuw. "Het is een forse zaak, ik heb meer dan 220 ordners." Er zijn veel onderwerpen waarover hij niet wil spreken, zoals de vraag van Leo Steenbakkers door wie hij nu betaald wordt. Als Steenbakkers toch iets los probeert te peuteren, lacht Kuijpers: "Het lijkt hier wel Pauw en Witteman!" Volgens de advocaat wordt er van alle kanten druk uitgeoefend op het proces van Holleeder. "Het is een proces waarover iedereen een mening heeft, terwijl er helemaal geen bewijs is. De enige bron is Willem Endstra. Maar Endstra was niet iemand van de bovenwereld, hij was iemand die te maken had met drugs en bovendien criminele contacten onderhield."

Kuijpers is niet bang dat hij in zijn verdere loopbaan alleen maar gezien wordt als de advocaat van Holleeder. Waar moet een goede strafpleiter eigenlijk aan voldoen? "Je moet met weinig slaap toe kunnen, want je moet ’s nachts de dossiers lezen. Verder moet je een doorbijter zijn. Ik zoek geen waarheid, ik hoef er alleen maar voor te vechten dat de ander zijn gelijk krijgt." Wat gebeurt er als hij het proces verliest? "Ik ben echt niet bang dat ik geen zaken meer krijg. Maar als ik win, ben ik de Tovenaar van Oss!"

Bron: Kliknieuws

U bent hier