h

SPeciaal voor u: Dialezing over het Brabantse boerenleven

7 november 2007

SPeciaal voor u: Dialezing over het Brabantse boerenleven

Sjaak van Dorst, huisarts bij Ons Medisch Centrum, is geboren en getogen op een boerderij in Haren. Hij groeide op in een gezin met 10 kinderen. Zijn belangstelling voor het Brabantse boerenleven is nooit verloren gegaan. Dat blijkt wel uit zijn grote verzameling boeken, foto’s, dia’s en miniaturen over dit onderwerp.

SPeciaal voor U laat Sjaak aan de hand van 100 dia’s zien hoe het boerenleven veranderde in één eeuw. Vier generaties van een boerenfamilie laat hij de revue passeren. Hoe ontwikkelde zich de rol van de boerin op de boerderij? Hoe verliep de mechanisatie op de varkens- en melkveehouderij? Natuurlijk laat Sjaak u ook meekijken in zijn jeugd op de boerderij in Haren. Hij heeft hier zeer leuke herinneringen aan.

Sjaak van Dorst
Sjaak van Dorst

Gratis toegang!

Wilt u wat meer weten over de ontwikkeling van het Brabantse boerenleven in de 20e eeuw? Kom dan kijken en luisteren naar de dialezing van Sjaak van Dorst op vrijdagavond 16 november in het SP gebouw aan de Linkensweg. Om 20:00 uur staat de koffie voor u klaar en de toegang is gratis! Na afloop is er nog voldoende gelegenheid om vragen stellen en om gezellig na te kletsen.

Met vriendelijke groet,
Mari-Anne Marijnissen

Wilt u het ons laten weten als u komt? U kunt bellen naar 0412 - 632148 of mailen.

U bent hier