h

Zelfportret SP raadslid: Paul Peters

19 oktober 2007

Zelfportret SP raadslid: Paul Peters

Paul Peters
De raad is het hoogste orgaan van de gemeente en neemt alle belangrijke beslissingen, onder andere op het gebied van beleid en financiën. In de Osse raad zijn zeven politieke partijen vertegenwoordigd. De komende weken stellen alle SP raadsleden zichzelf voor.

De mens achter het raadslid.

Paul Peters (Oss, 1955) SP

Waarom ben je de politiek in gegaan?
Ik ben begin jaren 70 politiek actief geworden. Dat was in Nederland, maar ook daarbuiten, een roerige tijd. Ik had net als vele anderen in die tijd de overtuiging dat het anders, beter en rechtvaardiger moest worden op deze planeet.

Wie zijn je (politieke) helden?
Ik heb niet zoveel met helden omdat iemand die vandaag een held is dat morgen niet meer kan zijn. Maar voor iemand als Nelson Mandela heb ik wel bewondering. Zijn opofferingsgezindheid voor een eerlijke zaak is bewonderingswaardig.

Waar droom je van?
's Nachts droom ik niet zoveel maar hoop wel dat er een eerlijkere en menselijkere samenleving komt waarin de mens centraal staat en niet alleen het geld. Die samenleving komt er ook, al zal het stapje voor stapje gaan denk ik.

Waar lig je ’s nacht van wakker?
Ik lig niet zo vaak wakker en als het al een keer zo is, is dat vanwege een vervelende mug.

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
Lichamelijk neem ik mijzelf maar zoals ik ben en wat de rest betreft zou ik af en toe wel eens wat meer geduld en tijd voor dingen willen hebben.

Waar word je gelukkig van?
Als ik zie dat mensen niet alleen maar klagen maar dingen aanpakken om in hun straat, buurt, stad, werk, school of vereniging iets voor elkaar te krijgen en als dat vervolgens ook nog lukt. Maar ook hardlopen in een bos als het regent of een terrasje in de eerste lentezon maken mij gelukkig.

Aan wie of wat erger je jezelf?
Vooral aan onverschilligheid en a-sociaal gedrag

Mooiste moment in je leven?
De geboorte van mijn kinderen ligt teveel voor de hand. Ik noem wel de avond van 22 november vorig jaar. Dat was de dag van de Tweede Kamerverkiezingen en de SP werd die avond een echte grote partij. Voor veel mensen die net als ik die avond in Amsterdam waren en al tientallen jaren actief voor de SP zijn, was het daar loon na werken. Het was een prachtige avond

Meest onderschatte politicus?
Dat zijn er heel veel, de meeste zelfs. Ik bedoel al die mensen die actief zijn binnen de SP en waar je nooit wat van leest of hoort in de pers.

Meest overschatte politicus?
Rita Verdonk, alhoewel je die ook weer niet moet onderschatten. Maar ik wordt niet goed van haar iets te grote ego en alle aandacht die zij krijgt.

Van wie heb je het meest geleerd?
Niemand in het bijzonder. Maar toen ik als 17 of 18 jarige bij tapijtfabriek Bergoss ging werken, heb ik van de collega’s daar wel heel veel geleerd over het echte leven.

Wat zijn je ambities?
Ik hoop binnenkort te slagen voor mijn motorrijbewijs.

Hoe zie je Oss aan het eind van deze raadsperiode (=2010)?
Ik ben er van overtuigd dat het al een tijdje de goede kant opgaat met Oss en dat zal zich ongetwijfeld doorzetten naar 2010. Er wordt overal volop gebouwd om ervoor te zorgen dat iedereen een dak boven zijn hoofd heeft. Oss heeft ook een goed sociaal beleid voor de mensen die het toevallig wat minder getroffen hebben en er is op veel terreinen een goede visie welke kant het met Oss op moet. Daar gaan wij nog veel van zien tot 2010.

Bron: Oss.nl en Oss Actueel

U bent hier