h

Wat alle Ossenaren al lang wisten: Jan Marijnissen gaf er zelfs een aan Beatrix

25 oktober 2007

Wat alle Ossenaren al lang wisten: Jan Marijnissen gaf er zelfs een aan Beatrix

Tot onze verbazing lezen wij op Nu.nl:

'Hema-worst wordt bij Unox gemaakt'

De beroemde rookworst van de Hema wordt bij Unox in Oss gemaakt. Volgens het Brabants Dagblad heeft een medewerker van Unilever dit geheim verklapt tijdens de staking bij het bedrijf.

Hema
Hij zou direct op het matje zijn geroepen door de directie van Unox, een dochter van Unilever. Zowel Unilever als Hema wil woensdag niet reageren op de berichten.


De werknemer van de Unilever-vestiging in Oss zou uit de school zijn geklapt uit wraak over de voorgenomen bezuinigingen bij de was- en levensmiddelenfabrikant. "Sinds ik bij Unox werk, wordt hier de echte Hema-worst gemaakt", zegt de anonieme medewerker in de krant. Huismerkartikelen worden over het algemeen geproduceerd door grote fabrikanten.

Hema

Hema wil niet ingaan op de berichtgeving. "Wij doen nooit uitspraken over onze leveranciers", meldt een woordvoerder woensdag.
Unilever reageert in soortgelijke bewoordingen. "Ons beleid is niet te spreken over onze klanten", zegt een woordvoerder. Volgens haar leven door de staking 'een hoop emoties' bij de werknemers en moet de uitspraak van de medewerker in dat licht worden gezien.

Unilever

Ongeveer duizend werknemers van Unilever zijn woensdag in Rotterdam bij elkaar gekomen omdat ze meer zeggenschap willen over de toekomst van het bedrijf. Ook eisen ze een betere cao. Alle zes fabrieken van de fabrikant van onder meer Unox, Glorix, Vaseline en Dove liggen plat.

U bent hier