h

Zelfportret SP raadslid: Lilian Marijnissen

6 september 2007

Zelfportret SP raadslid: Lilian Marijnissen

Lilian Marijnissen
De raad is het hoogste orgaan van de gemeente en neemt alle belangrijke beslissingen, onder andere op het gebied van beleid en financiën. In de Osse raad zijn zeven politieke partijen vertegenwoordigd. De komende weken stellen alle SP raadsleden zichzelf voor.

De mens achter het raadslid.

Lilian Marijnissen (Oss, 1985) fractielid SP

Waarom ben je de politiek in gegaan?
Dat was niet zo’n bewuste keuze. Ik was actief binnen de SP afdeling Oss toen er weer verkiezingen voor de gemeenteraad waren. De SP afdeling vroeg mij op de kieslijst te gaan staan. Op een onverkiesbare plek, want ik was nog maar 17 dus mocht nog niet de raad in. Toen ben ik met voorkeurstemmen gekozen, maar hier had ik helemaal niet op gerekend!

Wie zijn jouw (politieke) helden?
Politieke helden heb ik niet echt. Op persoonlijk gebied is mijn oma wel een voorbeeld voor mij geweest.

Waar droom je van?
Van een wereld zonder honger en oorlog. Een wereld waarin er voor elk kind een kans is, of je in Afrika ter wereld komt of in Oss.

Waar lig je ’s nacht van wakker?
Onrecht vind ik heel erg. Hoe oneerlijk de dingen op de wereld verdeeld zijn, maar ook bijvoorbeeld zaken als dierenleed in de bio-industrie, dat vind ik zo gemeen. Maar ook van persoonlijke dingen kan ik lang wakker liggen, ik ben wel een beetje een piekeraar hoor!

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
Iets meer geduld zou wel eens goed zijn.

Waar word je gelukkig van?
Ik word gelukkig als de mensen om mij heen zich goed voelen. Het zijn de kleine dingen die me gelukkig kunnen maken, een ijsje in de zon of een lekker dagje vrij.

Aan wie of wat erger je je?
Aan mensen die zich anders voordoen dan ze zijn kan ik me heel erg storen.

Mooiste moment in je leven?
Dat zijn er zoveel! Maar ik denk lekker op vakantie met mijn vriend, daar kan ik echt van genieten!

Meest onderschatte politicus?
Henk van Gerven. Henk is van onschatbare waarde geweest voor het sociaal beleid van Oss, dat merk ik elke keer opnieuw. Daarnaast was het een politicus die echt tussen de mensen stond, in plaats van erboven.

Meest overschatte politicus?
Ayaan Hirsi Ali. Deze dame heeft ongetwijfeld moedige dingen gedaan, maar op politiek gezien was haar bijdrage aan oplossingen uiteindelijk erg minimaal. De aandacht die ze kreeg was echt veel groter.

Van wie heb je het meest geleerd?
Van mijn ouders en mijn oma.

Wat zijn je ambities?
Ik wil graag van waarde zijn voor de mensen om me heen. Op politiek gebied hoop ik dat ik er aan bij kan dragen dat de SP nóg groter wordt, zodat de andere partijen niet meer om ons heen kunnen. Dan kunnen we ervoor zorgen dat Nederland echt menselijker en socialer wordt!

Hoe zie je Oss aan het eind van deze raadsperiode (=2010)?
Dit ‘doe-college’ is lekker op dreef! Er wordt niet alleen gepraat, maar ook flink gewerkt! Ik hoop dat in 2010 Oss nog mooier en socialer is geworden. Er wordt hard gebouwd aan woningen voor starters en dit is nodig ook. Hopelijk staan die er dus in 2010 allemaal!

Bron: Oss.nl en Oss Actueel

U bent hier