h

SP 2de Kamerlid bezoekt VMBO

6 september 2007

SP 2de Kamerlid bezoekt VMBO

Nathalie de Rooij
Aanstaande vrijdag bezoekt Nathalie de Rooij 2e kamerlid voor de SP, het Hooghuis Lyceum Locatie Zuid. Nathalie is woordvoerster namens de SP in de Tweede Kamer als het gaat over het VMBO.

Zelf heeft ze jaren les gegeven op een VMBO. Het is dus iemand die de praktijk van het lesgeven, de leerlingen en de onderwijssoort goed kent.

Nathalie zal daar eerst een gesprek hebben met de locatie directeur Frans-Joseph Claessens en Teamleider Techniek Willy Henderiks. Daarna zal ze een aantal lessen bezoeken en spreken met verschillende docenten en natuurlijk ook met leerlingen. Omdat ze te gast is op Zuid, zal ze vooral de techniekafdelingen te zien krijgen, waaronder motorvoertuigen, electro, bouw en natuurlijk de afdeling metaaltechniek. Tijdens het bezoek zullen de leerlingen aan het werk zijn.

Al vele malen heeft de SP de problemen op het VMBO aangekaart en ook vanwege deze problemen heeft de SP in de zomer van 2003 een enquête afgenomen onder docenten en personeel. De uitkomsten maken glashelder wat er schort aan het VMBO en zijn te lezen in het rapport Het VMBO verdient beter.

U bent hier