h

De SP presenteert: Limburg

30 juli 2007

De SP presenteert: Limburg

Neet oét Lottum
Woensdagavond 29 augustus wordt het plein bij de Grote Kerk in Oss omgetoverd in een sfeervol openluchttheater met 500 stoelen. Het thema van dit jaar is Limburg. Vanaf 20.30 uur zijn er optredens van de Limburgse zanger Gé Reinders samen met Stadsharmonie KVA en de Limburgstalige band Neet oét Lottum.

Gé Reinders

De Limburgse zanger Gé Reinders timmert al jaren flink aan de weg, en niet alleen in Limburg. Het nummer Blaosmuziek is een van de beste Nederlandse nummers ooit en sinds enige tijd tourt Reinders door het land en speelt iedere keer met een andere fanfare of harmonie. Reinders is een specialist in liedjes over kleine onderwerpen als de geneugten van de tuin of sluitingstijd van het café. Reinders speelt in Oss met stadsharmonie KVA. Het uit 50 leden bestaande orkest is een begrip in Oss en werd al in 1835 opgericht.Vorig jaar hebben KVA en Reinders samen opgetreden in een uitverkochte Lievekamp.

Orkest

Na de pauze treedt de band Neet oét Lottum op. Deze band speelt al 10 jaar aanstekelijke dialectpop. Begonnen in Venlo, gegroeid in Limburg, met de blik gericht op het hele land. Zij treden op in Limburgse café’s maar ook op Oerol op Terschelling. Inmiddels hebben zij diverse radio en tv-optredens op hun naam staan.

Op het plein wordt een bijzonder podium gebouwd waarin de kerk en de beeldengroep op het kerkplein het decor vormen. Het publiek kan ook een drankje drinken en iets eten. Het thema Limburg zal ook hier terugkeren. Het Vierde Beeld is een initiatief van de SP en heeft tot doel jaarlijks een culturele activiteit op het prachtige plein te organiseren. In 1999 was dat een volkstoneelspektakel. Daarna openluchtbioscoop, Gerard van Maasakkers + Harry Sacksioni, opera, cabaret, TAAL, Flamenco en vorig jaar was het thema Nederland-Belgie.

De voorstelling is gratis maar een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

U bent hier