h

Stadsarchief moet vaker open

26 mei 2007

Stadsarchief moet vaker open

Mari-Anne Marijnissen
Al heel wat jaren doet de SP pogingen om meer historische tentoonstellingen over Oss in het museum te krijgen. Maar nu is er binnenkort Het Stadsarchief. Het oude pand in de Peperstraat, wat gedoemd was om gesloopt te worden, is door de vele vragen en interventies van SP-raadslid Mari-Anne Marijnissen verbouwd tot het Stadsarchief.

Ook wilde het toenmalige college het archief uit Oss laten vertrekken. Maar ook dat hebben we kunnen voorkomen. Nu opent binnenkort Het Stadsarchief haar deuren.

Echter de openingstijden zijn de SP een doorn in het oog. Slechts dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur is het open. Mensen die moeten werken hebben dan nauwelijks de mogelijkheid om het Stadsarchief te bezoeken. En juist nu (zeker het eerste jaar) moet het Stadsarchief zoveel bekendheid krijgen dat iedereen er wel een keertje gaat kijken of snuffelen. Dan zou het Stadsarchief zeker op donderdagavond en zaterdag open moeten zijn.

Mari-Anne Marijnissen heeft het college dan ook gevraagd om de openingstijden te verruimen.

U bent hier