h

SP raadslid bezoekt bijeenkomst Taxihopper

10 mei 2007

SP raadslid bezoekt bijeenkomst Taxihopper

Op de bijeenkomst die Anne Reijs bezocht werd een duidelijke uitleg gegeven over het functioneren van de Taxihopper. Met name hoe een reservering tot stand komt, maar ook hoe makkelijk dat daar iets fout kan gaan. Welke onvoorzienbare reden er zijn als de Taxi te laat komt enz.

Wat de klachten betreft: er komen weinig klachten binnen. Nog geen 2 per dag. Duidelijk was wel dat er klachten waren onder de 16 personen die aanwezig waren, doch deze hebben op een enkeling na nooit hun klacht bij de Taxihopper ingediend. Daar hebben we dan direct een probleem waar nodig iets aan gedaan moet worden, volgens SP raadslid Anne Reijs. De gebruikers motiveren tot het indienen van een klacht.

Ook werd er gemeld dat de Taxihopper niet bedoeld is als vervoer voor afspraken in het ziekenhuis. De reden die men aangaf was dat dat bijna altijd fout gaat met de planning omdat afspraken bij de specialisten flink kunnen uitlopen. Volgens Anne is dit onvoldoende bekend bij de gebruikers. Zij hoort hier namelijk regelmatig klachten over. Vraag is dan echter wel: hoe moet men dan naar het ziekenhuis?

Voor het tevredenheidsonderzoek is een delegatie gebruikers benaderd om de vragen te beantwoorden. Dit waren mensen die veelvuldig gebruik maken van de Taxihopper.

Anne vroeg waarom ze de mensen niet benaderen die weinig of geen gebruik meer maken van de Taxihopper en wel in het bezit zijn van een pasje?. Juist van deze mensen zou je veel "interessante" informatie kunnen verkrijgen waarmee je verbeteringen kunt aanbrengen. Dit zou Taxihopper zeker als aandachtspunt meenemen en gaan bespreken.

Als ze graag willen dat de klachten bij hen gemeld worden dan moet men de klachtenkaart portvrij te maken, stelde Anne Reijs voor. Ook dat zou met het bestuur worden besproken.

Al met al was het een zinvolle bijeenkomst. Alhoewel het ook erg duidelijk werd dat de klachten niet bij de Taxihopper gemeld worden. Anne roept dan ook iedereen op om klachten bij Taxihopper te melden.

Ook kunt u uw klacht voorzien van naam en adres mailen naar:
SP-raadslid Anne Reijs
Email: j.h.c.reijs@home.nl
Tel: 0412-483333

U bent hier