h

Open brief aan mevrouw Maij-Weggen

5 mei 2007

Open brief aan mevrouw Maij-Weggen

Hanja Maij-Weggen
Wordt de provincie bestuurd door ambtenaren?

SP stuurt open brief aan de Commissaris van de Koningin van Noord Brabant, Hanja Maij-Weggen.

Reden: Bewoners Sterrebos nog steeds geen bushalte.

Aan:
De commissaris van de Koningin
Van de provincie Noord Brabant
Mevrouw H. Maij Weggen

Betreft: open brief over kwestie bushalte Sterrebos

Oss, 4 april 2007

Geachte mevrouw Maij Weggen,

Een duidelijke toezegging van voormalig gedeputeerde Janse de Jonge voor het plaatsen van een bushalte is inmiddels verworden tot een ambtelijke dwaling.
Ware het niet een serieus probleem zou men kunnen denken dat deze kwestie wel een erg hoog soapgehalte heeft met een wekelijks nieuwe ontwikkeling.
U vraagt zich wellicht af “waar gaat dit over”? nou dat vragen wij ons al geruime tijd af!

Op 6 maart j.l. zijn wij met bewoners van de Sterrebosflat in Oss naar het provinciehuis gegaan en ontvangen door de heer Janse de Jonge. Tijdens dit gesprek heeft hij ons een duidelijke toezegging gedaan dat er binnen twee weken weer een bushalte voor de ingang van de flat zou komen en dat hij deze hoogstpersoonlijk zou komen openen.
Deze bushalte heeft ruim vijf jaar zonder problemen dienst gedaan maar verdween plotseling nadat een nieuwe vervoerder het openbaar vervoer overnam, dit tot grote teleurstelling van de 250 bewoners van de serviceflat.
Van opgelucht ademhalen was al snel geen sprake meer aangezien wij via ambtenaren te horen kregen dat we het helemaal verkeerd begrepen hadden en de bushalte er dus niet zou komen.
Weer met z’n allen naar Den Bosch en weer een gesprek met gedeputeerde Janse de Jonge op 5 april, met de afspraak dat hij de kwestie nog eenmaal zou onderzoeken. Met op 12 april wederom de toezegging dat de bushalte er zou komen. De heer Janse de Jonge heeft de bewoners van de Sterrebosflat hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.

Voor het eerste gesprek op 6 maart en in de tussenliggende periode tot 12 april is er veelvuldig contact geweest met betrokken ambtenaren. Betrokken betekent in dit geval geenszins meewerken maar tegenwerken aangezien de ambtenaren bij herhaling duidelijk maakten dat er van een bushalte voor de ingang geen sprake kon zijn. Toezegging van de gedeputeerde of niet een bushalte voor de ingang zal er niet gaan komen. Deze mededeling hebben de bewoners deze week dan ook gekregen van de “betrokken” ambtenaar, geen bushalte voor de ingang van de flat maar men zal gebruik moeten maken van een verderop gelegen bushalte.

Mevrouw Maij Weggen, hopelijk begrijpt u wat er aan de hand is, wij snappen er werkelijk niets meer van, wat betekent een toezegging van een gedeputeerde? Wat is de rol van ambtenaren in dezen dat zij op geen enkele manier willen uitvoeren wat door de gedeputeerde is toegezegd?
Menigeen heeft zich al afgevraagd hoe het mogelijk is dat zoiets eenvoudigs als het weer in gebruik nemen van een goed functionerende bushalte zoveel tijd, energie en zoveel ergernis moet kosten over het functioneren van “het provinciehuis”.
Zo langzamerhand kunnen wij niet meer geloven dat het gaat om het plaatsen van zoiets eenvoudigs als een bushalte maar dat er meer aan de hand moet zijn.
Hopelijk kunt u ons duidelijkheid geven en het vertrouwen in het functioneren van “de provincie” herstellen met als resultaat dat de bewoners van de Sterrebosflat gewoon weer voor de deur op de bus kunnen stappen.

Hopelijk kunnen wij uw antwoord volgende week tegemoet zien, wij wachten in spanning af.

Met vriendelijke groet,

Marleen Claassen
SP-afdeling Oss

U bent hier