h

Motie Stadsarchief aangenomen

1 april 2007

Motie Stadsarchief aangenomen

Mari-Anne Marijnissen
In de raadsvergadering van 29 maart is een SP-motie aangenomen over de naam voor het nieuwe stadsarchief gevestigd in Peperstraat 12. Mari-Anne Marijnissen diende de motie in met het voorstel om het pand voortaan Stadsarchief te noemen. Een duidelijke naam die iedereen snapt en de lading van het archief voor een groot deel dekt. Veel beter dan bijvoorbeeld erfgoedlokaal of erfgoedhuis of de 4 vensters!

CDA,VVD en GL stemden voor de motie.

PvdA en VDG waren tegen.

In diezelfde raadsvergadering haalde een 2de SP motie het echter niet. Deze luidde: Het museum Jan Cunen moet voor alle tentoonstellingen gratis blijven. De SP kreeg alleen de steun van GL. Nu moeten dus voortaan de mensen van buiten Oss voor de grote tentoonstellingen gaan betalen. De SP is benieuwd hoe ze dit willen invoeren. Iedereen zal voortaan een paspoort of identiteitskaart moeten tonen. Hieruit moet blijken of je Ossenaar bent. Maar wat te doen bij diegene die al 3 jaar Oss uit is en nog steeds Oss in zijn paspoort heeft staan. Of diegene die in Nijmegen zijn pas heeft gehaald maar al 3 jaar in Oss woont?

U bent hier