h

Vandaag actie van schoonmakers van oa Zwanenberg in Oss

19 maart 2007

Vandaag actie van schoonmakers van oa Zwanenberg in Oss

Schoonmaakactie Asito-werknemers maandag 19 maart om 12.00 uur op het Asito-hoofdkantoor in Almelo. FNV Bondgenoten: Asito zet werknemers als oud vuil op straat.

actie_schoonmakers_zwanenberg_oss

Acht werknemers van Asito gaan maandagmiddag langs bij het hoofdkantoor in Almelo. Aanleiding voor de demonstratie is het feit dat de vestiging van
Philips in Weert haar deuren sluit. De schoonmakers komen hierdoor op straat te staan aangezien Asito voor hen een ontslagprocedure heeft opgestart. De meeste werknemers maken al een jaar of negentien de Philips-vestiging schoon. Ook de schoonmakers van de Zwanenberg-vestiging in Oss hangt dit lot boven het hoofd.

Ron Meyer, bestuurder FNV Bondgenoten: “Schoonmaakbedrijf Asito is één van de grootste schoonmaakwerkgevers in Nederland. Toch heeft Asito geen alternatief werk voor de schoonmakers van Philips in Weert. En blijkbaar is hun prijsstelling zo scherp dat er geen geld meer is voor sociale regelingen. Asito behandelt haar werknemers als oud vuil, dus wij zetten maandag het echte oud vuil op de stoep van het Asito-hoofdkantoor.”

Zowel bij Philips als Zwanenberg is voor de werknemers een sociale voorziening getroffen. De schoonmakers vallen buiten deze plannen ondanks het feit dat ze tientallen jaren op deze locaties hebben gewerkt. FNV Bondgenoten wil dat Asito vervangend werk zoekt of een sociale regeling treft voor de schoonmakers. Om deze eis kracht bij te zetten, heeft de vakbond Asito een ultimatum gesteld dat zaterdag 17 maart om 18.00 uur is
verlopen.

Meyer: “Blijkbaar denkt Asito dat een struisvogelpolitiek de beste aanpak is. De schoonmakers zijn woest. Is dit hun dank voor hun jarenlange inzet? Ze laten zich echt niet zomaar aan de kant zetten en dat laten ze vanmiddag bij het hoofdkantoor zien.”

Weblog Lilian Marijnissen - Steun de schoonmakers

U bent hier