h

Museum moet gratis blijven

16 maart 2007

Museum moet gratis blijven

Wethouder van Loon(VDG) is van plan om entree te gaan heffen bij de grote tentoonstellingen van het Museum Jan Cunen.Museum Jan Cunen

De SP is altijd vóór een gratis museum geweest. Afgelopen commissievergadering heeft Mari-Anne Marijnissen gesteld dat de SP tegen het voorstel is om ossenaren gratis en mensen van buiten Oss, entree te laten betalen. “Terwijl veel musea landelijk steeds meer gratis openstellingen houden zouden wij in Oss,waar we sinds jaar en dag een gratis museum hebben, geld gaan vragen”. Alleen Groen Links was het volmondig met de SP eens. CDA,PvdA en VVD zijn voor entreeheffing. De VDG fractie wilde nog eens wat cijfers zien en alvorens hierover te besluiten.

Onderzoek huisvesting Jan Cunen naar een andere locatie

De SP is voor het behoud van de sheddaken van de Bergossfabriek en zal daarom een onderzoek naar behoud hiervan en invulling hieraan niet dwarsbomen. Maar of het museum Jan Cunen daar naar toe moet verhuizen staat voor de SP nog niet vast. Marijnissen:”Juist zo’n monumentaal pand als deze villa die nu ook door iedereen van binnen te bezichtigen is, is een pré voor het museum.Menig ander museum zou zijn vingers aflikken met zo’n gebouw. Natuurlijk zijn er organisatorische en praktische problemen maar daar kun je oplossingen voor bedenken. Zeker met het binnenkort te openen stadsarchief wordt er in ieder geval meer ruimte toegevoegd”.

U bent hier