h

‘Op’groeien met beleid!

31 januari 2007

‘Op’groeien met beleid!

In de Muzelinck presenteerde SP-wethouder Chris Ermers het beleidsplan “’Op’groeien met Beleid: jeugd-en onderwijsbeleid 2006-2010”. Aansluitend vond er een debat plaats met als speciale gasten o.a.: Agnes Kant (2e Kamer), Mia van Boxtel (Provinciale Staten) en Anton van Aert (wethouder gemeente Boxtel).

Agnes Kant en Chris Ermers

“Opgroeien gaat niet vanzelf”, schrijft Ermers in het voorwoord van het beleidsplan. “Samenwerking is van wezenlijk belang om de prestaties van onderwijs en zorg te verbeteren voor kwetsbare kinderen en gezinnen. Hier gaan we de komende jaren weer verder mee aan de slag.

Preventie
In de zaal bevonden zich tientallen belangstellenden uit het onderwijs en welzijnswerk. Maar ook jongeren, politie, gemeenteambtenaren en wethouders waren aanwezig. Er werd gedebatteerd over onderwerpen als: bureau jeugdzorg, het nut en de gevaren van het elektronisch kind dossier, bureaucratie, preventie en het belang van goede samenwerking. Agnes Kant: “Ik denk dat je uiteindelijk toe moet naar kindcentra in de wijken, waarin diverse zorg en onderwijsinstanties, zoals consultatiebureau’s, welzijnswerkers, huisartsen en scholen, nauw met elkaar samenwerken. Als je op die manier de ontwikkeling van een kind van dichtbij volgt, kun je al ingrijpen vóórdat het mis gaat”.

U bent hier