h

Bosomvorming in Herperduin: Pas op de plaats

6 januari 2007

Bosomvorming in Herperduin: Pas op de plaats

Na de herindeling is het project dat in 97 in de Maashorst gestart is verder gegaan in Herperduin. Het project had alle steun van gemeenteraad en de dorpsraad, die er ook bij betrokken waren. Ook waren veel bosbezoekers met aanvankelijk veel terughoudendheid, enthousiast over het project op de Maashorst .Nu is er opeens veel commotie over de bosomvorming in Herperduin. De bezoekers en bewoners zijn (achteraf) te plotseling en te weinig voorbereid geconfronteerd met de omgehaalde bomen. Er is veel onbegrip en verzet.

Dit was een reden voor de SP fractie om met de wethouder in gesprek te gaan.
Het SP voorstel en dat van wethouder Iding is:

+ Pas op de plaats maken met de uitvoering.
+ In gesprek gaan met bewoners en actievoerders
+ De bosomvorming minder rigoureus aanpakken
+ De bosomvorming meer gespreid over het bos toepassen
+ Omgeving van het Ganzenven ontzien i.v.m.recreatie
+ Uitleg en excursie op zondag 14 januari om 10.30 en 13.30 uur

Hiermee hoopt de SP een heleboel onrust weg te nemen. Ook het verhaal dat er 12 januari weer flink gewerkt zou gaan worden, klopt niet.
Wel vindt de SP het jammer dat er op zo’n negatieve manier gesproken wordt over het project, dat als doel heeft om méér natuur in onze bossen te krijgen Dat verdient deze schuttingwoorden niet.

Ook de SP is een actiepartij, dus we begrijpen de verontwaardiging, de handtekeningenactie etc. heel goed. Daarom vindt de SP fractie het heel verstandig dat de wethouder nu een pas op de plaats maakt.

U bent hier