h

“25 zetels, daar heb ik geen moment bij stilgestaan”

26 januari 2007

“25 zetels, daar heb ik geen moment bij stilgestaan”

Henk van Gerven Tweede Kamerlid SP-fractie

Hij kan het zelf nog maar nauwelijks bevatten. Henk van Gerven uit Oss stond 22e op de landelijke verkiezingslijst van de SP. Maar na de historische uitslag van november vorig jaar, mag hij zich officieel Tweede Kamerlid noemen.

Henk van Gerven

“Dit is altijd een grote wens van mij geweest”, vertelt Henk. “Maar ik had er niet op gerekend dat het al zo snel zou gebeuren. Uit de algemene stemming vlak voor de verkiezingen kon ik wel opmaken dat de SP een grote winst zou behalen. Maar 25 zetels, nee, daar heb ik geen moment bij stilgestaan.”

No Claim
Henk gaat zich gedurende de komende kabinetsperiode bezighouden met de zorgsector “Ik neem de ‘cure’ voor mijn rekening. Daaronder valt alles wat te maken heeft met behandeling en genezing zoals: ziekenhuizen en de eerstelijnsgeneeskunde tandartsen, eerstelijnspsychologen, huisartsen en fysiotherapeuten. Waar ik me in ieder geval buitengewoon voor zal inzetten is het afschaffen van de no claim. Dit vind ik pure discriminatie van ouderen, chronisch zieken en gehandicapten.”

Volksverhuizing
De afgelopen weken heeft er een enorme volksverhuizing plaatsgevonden in het gebouw van de Tweede Kamer. Intussen hebben alle SP-fractieleden hun nieuwe werkplek in gebruik genomen. Henk: “We vormen nu al een fantastisch team en de komende vier jaar gaan we er flink tegenaan om Nederland socialer te maken.”

U bent hier