h

Staking bij Zwanenberg

7 december 2006

Staking bij Zwanenberg

Bij Zwanenberg zijn de werknemers in staking gegaan voor een goed sociaal plan. Donderdagochtend hebben de werknemers van Zwanenberg het werk neergelegd met steun van het FNV. De SP is naar Zwanenberg Oss gegaan om steun te betuigen aan de stakers.

Zwanenberg, het bedrijf waar duizenden Ossenaren gewerkt hebben, sluit na ruim 100 jaar haar poorten. Op dit moment werken er nog 120 mensen, een groot deel meer dan 25, 30 of zelfs meer dan 40 jaar. Werknemers hebben te horen gekregen dat de fabriek in Oss sluit en dat zij in de buurt van Almelo kunnen gaan werken. Baangarantie noemt de directie dat! Dat betekent dus dat men minstens 4 uur per dag kan gaan reizen. Busvervoer vanuit Oss wordt voor 15 maanden geregeld door het bedrijf daarna moet men maar zien!

Werknemers vragen om een goed sociaal plan, een passende schadevergoeding en werk-naar-werk trajecten. Dat zou fatsoenlijk zijn als werkgever om je werknemers aan te bieden.

Wat doet de directie nu er gestaakt wordt? Zij proberen op dit moment medewerkers van andere locaties en uitzendkrachten de productie in Oss over te laten nemen. De SP vindt dit schandalig ! De stakers hebben de poorten geblokkeerd zodat er niemand naar binnen kan. In de loop van de dag hebben SP-leden wat zoet (dat was toch wat Balkenende beloofd had) voor bij de koffie gebracht ter ondersteuning in deze zure tijd. De SP staat achter de stakers wenst hen succes bij deze strijd.

U bent hier