h

Marijnissen politicus van het jaar

14 december 2006

Marijnissen politicus van het jaar

Jan Marijnissen is veruit de beste politicus van dit jaar. Een record aantal leden van het EénVandaag opiniepanel verkozen de SP-leider (19%) boven ruim vijftig kamerleden en ministers. Wouter Bos is uitgeroepen tot de slechtste politicus van 2006.Rita Verdonk staat in beide lijsten op de tweede plek.

De meerderheid vindt dat Marijnissen duidelijke taal spreekt en betrouwbaar is. Rita Verdonk van de VVD (15%) en Jan Peter Balkenende van het CDA (14%) volgen hem op de voet als beste. De slechtste politicus van het jaar, Wouter Bos, is gekozen door 19% van de panelleden. Hij wordt getypeerd als een 'slecht verliezer', een 'draaikont' en hij 'mokt en klaagt te veel'. Bijna de helft van de groep die hem uitroept tot slechtste, vindt hem niet betrouwbaar.

Ook in het rijtje van de slechtste politicus staan Rita Verdonk en Jan Peter Balkenende op de tweede (15 %) en derde (13%) plaats. Jan Marijnissen komt er ook op voor. Hij staat op de negentiende plaats. Wie heeft het nu nog over Oss op de kaart zetten, of over Trots op Oss. Dat is onze Jan toch maar weer.

Proficiat.

U bent hier