h

Jan Marijnissen bezoekt stakers Zwanenberg, Oss

8 december 2006

Jan Marijnissen bezoekt stakers Zwanenberg, Oss

Onder luid gejuich en applaus van de stakers werd Jan Marijnissen vrijdagmiddag ontvangen bij de poorten van Zwanenberg. Op de tweede stakingsdag bracht hij een bezoek aan de stakers. Jan sprak zijn “oud collega’s” bemoedigend toe. “ik ben hier om jullie een hart onder de riem te steken”. Deze actie is noodzakelijk om te protesteren tegen het a-sociale beleid van de directie om jullie te verplichten in Almelo te gaan werken.

Verder memoreerde Jan Marijnissen dat het toch wel erg triest is dat een bedrijf als Zwanenberg haar poorten in Oss sluit na ruim 100 jaar. Half Oss heeft hier gewerkt en zijn brood verdiend. Verhef je stem en protesteer, laat je niet afschepen, protesteren heeft altijd zin! Ondanks dat de stakers de fabriek gesloten houden gaven ze graag gevolg aan het verzoek van Jan Marijnissen om nog een kijkje in de fabriek te nemen.

De stakers konden de warme tomatensoep van de SP-Soepexpress wel waarderen, de aandacht en steun van de SP en het bezoek van Jan Marijnissen werden zeer op prijs gesteld. De staking kan nog wel even aanhouden maar de SP zal de stakers blijven volgen en steunen in hun strijd.

U bent hier