h

Einde aan rotondeleed

7 december 2006

Einde aan rotondeleed

Het was een mooie happening bij de opening van de fietspaden langs rotonde Het Woud. Deelnemers: Sinterklaas samen met bewoners, wijkraad, 3VO, enkele raadsleden en ook collega wethouders. En bijzonder ook de scholieren Angela en Melanie uit Geffen die drie jaar geleden betrokken waren bij het ongeluk met een afslaande vrachtwagen.

Dat ongeluk heeft veel teweeg gebracht. Direct na het ongeval zijn de wijkraad en gemeente aan tafel gegaan. Zo’n ongeval gaat me door merg en been en was aanleiding om meteen tot actie over te gaan. Het overleg leidde al snel tot actie door de fietsaansluiting op de rotonde aan te passen. Dit als voorloper op de thans aangelegde vrijliggende fietspaden. Een aanpak die de unanieme instemming van de gemeenteraad kreeg.

Door de Osse veilig verkeer afdeling 3VO is er met de meiden in de hoofdrol een Dode Hoek- film gemaakt, die nog dagelijks gebruikt wordt bij verkeerslessen op de scholen. Het geeft aan wat voor een bijzonder 3VO afdeling we in Oss hebben. Aandacht voor de slachtoffers en een ongeluk omzetten in preventieve actie. Ik had Angela en Melanie al eerder ontmoet bij de presentatie van de film Good to see you, in aanwezigheid van de Commissaris van de Koningin. Het gaat goed met ze. Alleen ze konden niet begrijpen dat het dan toch nog zolang moest duren voor het project kon worden opgeleverd. Zij hebben recht van spreken om dat te vinden. Wat wij snel vinden is erg relatief.

U bent hier